diumenge, 20 de març del 2011
Com tots sabíeu estàvem disputant per primera vegada el campionat de carrera per muntanya de la comunitat valenciana 2011. La lliga constava de 3 proves, la primera la disputarem a Torrent, la segona en La Vall d´Uixo, la tercera i última l'havíem de disputarla a Busot, bonic poble de la província d'Alacant, poble amb molta tradició muntanyenca amb la seua serra o pic Cabeçò d´Or.La lliga la començarem amb molta il·lusió 6 Polseguers, Jose Sala, Julio, Amadeo, Pepe Ferri, Martí i jo. En La Vall d´Uixó va caure de la llista Pepe Ferri i se'ns va unir Pepe Alarcón. A Busot per la marató de Barcelona, per por de lesionar-se o per altres causes ens quedem sols Jose Sala , jo i se'ns va unir el màster de la polseguera, Vicent Mompó que al comentar-li ho no va voler perdre's l'espectacle i ambient per ser una carrera únicament de federats amb molt més nivell que una carrera popular.
La carrera pels comentaris es presentava molt dura, i així va ser.
Eixirem del poble per un carrer molt estret i de pujada, prompte se'ns va distanciar el Kilian de la Polseguera, Jose Sala, des de l'inici Jose sàvia que tènia que eixir fort si volia pujar un poc més en la seua categoria de veterans. Abans de començar la carrera ocupava un boníssim lloc en categoria veterà el lloc 17 era seu.
A busot havíem anat a baixar eixe lloc. Jose va eixir molt connectat, en el pas intermedi m'emportava a mi 14 minuts, estem parlant de més d'1 minut per quilometre. No se si el ritme tan elevat o la falta d'entrenament en este tipus de terreny li va jugar una mala passada i va tindre unes molèsties en els bessons que li van fer reduir el ritme de carrera entrant coixejant en la meta. No influïx açò al resultat final de la prova va arribar a meta en un temps de 2 hores 52 minuts 19 segons concloent la lliga de carrera per muntanya de la comunitat valenciana en la posició 14 de categoria veterà , excel·lent posició i un orgull per a tota la polseguera que siga del nostre club. Enhorabona de part de tota la polseguera. L´any que ve segur que surt millor la cosa i podem optar a algo més.
El terreny pel qual ens van fer córrer va ser molt dur, fins al km 8 anàvem pujant però es podia córrer en molts trams, però sobre el km 8 ens van fer pujar una pedrera amb pedres soltes com a melóns, pujàvem dos passos i quéiem nosaltres i les pedres 3 per a baix. La veritat que la carrera va tindre pujades i baixades molt tècniques.
Ho apreciàreu en les fotos que he pogut traurer en la web, encara que no som nosaltres dóna mostra de la duresa de la carrera.
Vicent Mompó es va portar com un gran muntanyenc, tots sabem el que li agrada a Vicent la muntanya i també el poc que li agrada donar-ho tot de si.....pues...esta vegada va tindre que donar molt més del que s'esperava ell, va eixir amb alegria, però la cara al finalitzar la prova el deia tot i el comentari a l'arribar a meta no va poder ser més tècnic, "jo no havia entrenat per a açò". Vicent va fer un temps de 3 hores 39 minuts 47 segons, va fer el mateix temps que fa en una marató d'asfalt.
En ho respecta a mi , en les carreres anteriors m'havia trobat molt bé a Torrent va ser en la que me vaig veure pitjor, en La Vall d´Uixó em vaig trobar molt còmode entrant amb moltes forces. Esta carrera de Busot només era per a mi un pur tràmit. Només vaig anar a Busot perquè el meu germà finalitzara el campionat en el lloc que es mereixia. Vaig acabar la carrera encara millor que l'última, sencer, desprès de la batalla que havíem hagut de sortejar. Vaig fer un crono de 3 hores 8 minuts 46 segons i sense cap os trencat que ja és d'agrair.
CLASSIFICACIÓ DE TOTS ELS POLSEGUERS QUE HEM PARTICIPAT EN LA LLIGA:
JOSE SALA..................... CLASSIFICACIÓ GENERAL 54.............. VETERA MASCULÍ 14
MIGUEL SALA.............. CLASSIFICACIÓ GENERAL 106............ VETERA MASCULÍ 33
AMADEO........................ CLASSIFICACIÓ GENERAL 186
JULIO............................. CLASSIFICACIO GENERAL 194............. VETERA MASCULÍ 54
PEPE ALARCON........... CLASSIFICACIÓ GENERAL 330 .............VETERA MASCULÍ 97